Alla inlägg under januari 2011

Av Cecilia - 26 januari 2011 17:04

Besiktningen alltså! Nu ljög jag för det gjorde det inte alls  Det gick jättedåligt!! 7 st 2:or.... ingen höjdare. Så, nu vill jag inte prata mer om det.

Har det hänt något kul i dag då?

Nja kul och kul men det har ju hänt massa i alla fall. Jonathan och Vincent har varit på dagis och tvillingarna var med mig på besiktningen.


På vägen hem skulle jag ha stannat och köpt en burk väggfärg men det glömde jag naturligtvis. Det är jag ju bra på,glömma saker.

Får bli en vända till men inte i dag.


Har ni läst aftonbladet i dag?

"Supervulkanen i Yellowstone,USA har vaknat.Marken i området har höjts med 25 cm.Supervulkanen hotar att få utbrott"


Jag tycker att det är väldigt intressant med saker som naturen kan ställa till med. Alla människor som blir lidande är ju inte lika kul men jag kan ändå inte låta bli att tycka naturen är fantastisk och oberäknelig.

Otroligt vilka krafter det finns och vilka konsekvenser de får.

MEN... ett utbrott i Yellowstone vill jag nog inte uppleva.

Det skulle få katastrofala följder över hela världen. Skulle det smälla så skulle en yta ungefär lika stor som hela USA utplånas totalt.

Vulkanisk istid är en annan av konsekvenserna... all aska skulle lägga sig runt vår jord så inte solen når fram, det blir kallt. Väldigt kallt !!!!  

Nog om det, det har ju inte hänt än... det brukar vara ca 600 000 år mellan gångerna och sist det hände var ....... 640 000 år sedan!!


Nu ska vi äta middag, har gjort 5 liter köttfärssås så det räcker nog till Lasagne i helgen också.


Ha det bra alla  KRAM


(info om vulkanen i yellowstone hämtad från illustrerad vetenskap)


Av Cecilia - 25 januari 2011 19:33

Nu har jag väldigt trötta barn   Kewin och Dexter sover redan gott och nu ska Jonathan och Vincent vältas i säng.

Vincent är så trött så ögonen står i kors på honom. Välling och saga sen sover garanterat han också! Jonathan brukar det ju vara lite svårare med dock. Han kräver inte så hemskt mycket sömn och kan vara vaken nästan hur länge som helst.

Ingen höjdare om man är trött själv, fast nu verkar han också vara ganska trött.

Han BORDE vara trött!


Först var han på dagis från straxt efter 9 (vi försov oss) till 13.00, hem och äta mellis, klä på oss igen och iväg till familjens hus. Vi var inte hemma förrän vid 18.15 En hel dag med bus borde ju göra honom trött kan man tycka. Jag håller tummarna för JAG är trött och i morgon får jag inte försova mig. Besiktning 10.40


Nej gott folk, nu blir det sagostund!!

Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 25 januari 2011 12:08

Har precis bokat årets besiktningstid.Måste få det gjort innan den sista annars får jag körförbud och det känns ju lite onödigt.

Naturligtvis fanns det ju ingen tid på närmaste besiktningsstationen utan jag får åka några mil men,men... jag hinner få det gjort innan det blir körförbud i alla fall.

Fick en tid i dag på eftermiddagen 15.40 som jag bokade.

Hann bara lägga på när jag kom på att jag lovat barnen att åka till familjens hus.

Bara att ringa upp igen och ändra tiden tills i morgon.


Måste sätta mig och boka sonens tågbiljetter också. Han kommer ju till mig nu i helgen och om 2 veckor igen. Lika bra att boka alla på en gång. Mitt minne är inte vad det borde vara. Tyvärr har sjukdomen jag har satt sig på minnet  

Värken kan jag leva med men det är rätt drygt att vara 35 och halvt senil.


I dag är Jonathan och Vincent på dagis. Kewin och Dexter sover middag just nu, ganska tyst med andra ord. Själv har jag bara latat mig hela förmiddagen. Kände att jag var värd det.

Igår tittade jag och Mattias på Familjen Annorlunda. Han tycker det är roligt. Tror det kan vara bra för dom att se att det finns andra familjer som också har hysteriskt många barn  Kan kanske vara lätt att tro att vi är dom enda som är så många.

Nu ska jag mata diskmaskinen och fixa lite mellis till grabbarna som ska hämtas kl 13.00 sen bär det iväg till familjens hus resten av dagen.


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 24 januari 2011 10:39

Min supergulliga svärmor fyllde år i går....

JAG GLÖMDE BORT HENNE!! Fan vad jag skäms   Ringde inte ens och sa grattis, utan glömde bort helt och hållet.

Tur hon inte fyllde jämt och är en så förstående svärmor.Skrev ett mess till henne i dag och sa förlåt för att jag glömde och grattis i efterskott.

Hon tackade och tyckte inte alls att det gjorde något att jag glömt, men jag känner mig lite korkad.


Hon är verkligen en av de finaste människorna jag känner så då kan man väl åtminstonde  komma ihåg att säga grattis. Fy på mig!

Synd dom bor så långt borta. Det är 30 mil så vi träffas allt för sällan.


Jag har fått hjälp att koppla in tvättmaskinen som den ska vara också! Nu kan jag tvätta OCH tumla samtidigt utan att proppen går. Tack M !  

Trodde ju att maskinen hade gått sönder igen förra veckan. Det hade den inte,(Det här får mig att känna mig MEGA korkad)det var nästan stopp i golvbrunnen där maskinen tömmer tvättvattnet.

Så varje gång den tömde, rann det som inte hann ner i golvbrunnen ut på golvet.


Ibland tar man för givet att det är de krångliga sakerna och att det är något som har gått sönder innan man ens har kollat de lätta sakerna först.

Som att ta för givet att motorn har skurit på bilen när man glömt att tanka typ  

Nu ska jag sätta på Jonathan och Vincent kläder och släppa ut dom så dom får lite frisk luft och sol på näsan. Själv ska jag tvätta lite och vika lite. Börjar äntligen se en ände på tvätten....kanske.


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 23 januari 2011 10:32


Har ni suttit ner med era barn och tittat när dom spelade det där nya spelet de fick i julklapp??

Många gav sina barn CALL of DUTY black ops i julklapp.

Vad är det vi låter våra barn spela?? Det kanske finns en anledning till att det är 18-års gräns på spelet!

Vi kanske tycker vi är petiga och inte låter våra barn kolla på "barnförbjudna" filmer men jag tror inte det är värst!!

Det är ju hemskt om ungarna i 11-års åldern får tag på en porr film där det sätts på i alla hål....

-Oj, oj ,oj ,vad får de för kvinnosyn av det? Och  tror dom att det funkar så...?? visst, men kolla vad ungarna spelar!


De lär sig döda andra människor i ett spel där grafiken är så bra att man faktiskt kan tro att det är på "riktigt". När de sen spelar det över internet och samtidigt pratar med sina polare som också spelar.... ja då blir det ju som på riktigt.

Jag förstår att det är det nya samhället och att alla ungar spelar men jag tycker det är fruktansvärt!!Det är sjukt!!


Vad var det för fel på Super Mario ? Vart tog de oskyldiga spelen vägen? När jag var liten fanns det Nintendo 8-bit. När man sköt en gubbe med en sköldpadda eller något annat oskyldigt så ramlade gubben ur bild bara.

På dagens spel när man skjuter någon så är detaljerade kroppsdelar,blod och andra kladdiga substanser utsmetade på hela skärmen.

Vad är det vi låter  våra barn växa upp med och anse vara normalt?


Jag är ingen jävla prakt morsa eller moralkärring men jag tycker faktiskt att de här spelen är hemska. Jag får mardrömmar när jag suttit med och tittat.

Hur påverkar det här våra barn i framtiden?

Blir de så avtrubbade att de är klara att skickas till Irak efter ett par års spelande?

Vad är syftet med att ta fram spel som detta?

Hur mycket man än försöker hålla de mindre barnen ifrån detta så är det alltid någon kompis som har det där de får spela.

Nu blir det mera kaffe och mata tvättmaskinen.


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 22 januari 2011 17:46

  Godingarna    Kewin närmast kameran, Dexter bakom.

Av Cecilia - 22 januari 2011 10:28

God morgon gott folk!


I går när jag kom hem efter att ha skjutsat tjejerna på bio så satt Jonathan och Vincent i badkaret. Tillsammans med..... vår lillkatt. Det är den konstigaste katten i världen tror jag! Man kan ju tro att ungarna var helt sönderklösta men icke! Inte ett rivmärke. Däremot tittade den stackars grå tussen på mig med bedjande ögon som sa - Snälla, ta upp mig och torka mig   


Kvällen blev lugn, jag hjälpte Henric med lite läxor och gjorde en champinjon omelett till kvällsmat,sen somnade jag. Kewin har sovit jättedåligt i natt, tror det är mer tänder på väg. Tycker så synd om honom. Han verkar ha det jättejobbigt med tänderna. På Dexter var det som en poppcorns-explosion i munnen. Ena dagen hade han två tänder och bara en vecka senare så hade han åtta, utan att jag märkt det.


I dag blir det nog att börja röja ur Jonathan och Vincents rum. Ska ta bort de fula lila tapeterna där som Jennifer ville ha en gång för länge sedan när det rummet var hennes.

Nu ska det bli vitt och grått med riddartema har vi bestämt. Men det är ju en del underarbete att göra och det går inte fort när man har många barn och ont i kroppen.

När vi väl kommer till målningen så får dom hjälpa till, men först ta bort tapet, spackla och slipa. Har dom tur är jag klar till Jonathans födelsedag i Juni  


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 21 januari 2011 08:50

Idag är ingen bra dag... Brukar inte gnälla men i dag har jag så jävla ont! Ryggen gör ont så det känns som om jag ska gå av på mitten, armbågarna känns som om någon trycker in knivar i dam och händerna klarar inte av att greppa kaffekoppen ordentligt.I axlar, nacke och lår har jag en molande värk som påminner lite om växtvärk man hade som barn.

Jag verkligen hatar den här sjukdomen!! Det enda jag har att se fram emot är att i morgon KANSKE jag inte har ont någonstans.


Har precis pratat med vårdcentralen om smärtlindring. Det jag har hjälper inte. Jag har alvedon och tiparol. Är inte så pigg på att knapra massa tabletter heller och när dom inte hjälper ser jag ingen anledning att ta dom. Jag har nog provat varenda värktablett som finns och ingenting verkar funka. Det enda som händer är att man får ont i magen  


Nej nu ska jag inte gnälla mer.

Idag blir en lugn dag. De 4 yngsta barnen är hemma. Jonathan och Vincent är lediga från dagis på måndagar och fredagar. Vi ska baka något gott tills i eftermiddag. Det är ju fredag och då får man moffla lite  


Nu ska jag dricka massor av morgonkaffe och leta på mina raggsockor för jag fryser om mina "små" fossar.

Ha det bra alla  KRAM 

Presentation

Körkort

Fråga mig

12 besvarade frågor

Shopping

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Tidigare år

Resor & Hotell

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Telefoni & Bredband

Kategorier

Bank & Försäkring

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tv & Musik

Skriv gärna en rad här

Räknare


Skapa flashcards