Alla inlägg under januari 2011

Av Cecilia - 20 januari 2011 13:46

Så har man varit och storhandlat då...

Hade varken barnvakt eller bärhjälp i dag. Gick jättebra    Jag, tvillingarna och två kundvagnar fulla med mat,blöjor och välling.

Gick ju ganska bra att styra vagnarna i början men allt eftersom jag fyllde dom så blev dom ju tyngre.... och bångstyrigare att köra.

När vi närmade oss kassan så åkte dom åt varsitt håll hur mycket jag än försökte styra.


Jag har ju insett att det går mycket fortare och är smidigare att självscanna så det gjorde jag ju i dag också. Nästan framme vid kassorna så hittade jag musiksagor till Jonathan och Vincent för 19:-. Tog ett par stycken men dom gick inte att scanna in utan det stod att man skulle ta kontakt med personal i kassan.

Släpade mina bångstyriga vagnar mot kassan, scannern visade på 2 565:- så, så farligt var det ju inte ändå, för väl framme så får jag naturligtvis avstämmning!! HATA säger jag bara. Det är så jobbigt.


Som tur var hjälpte personalen till att packa mina varor igen för vid det här laget ville inte tvillingarna handla mera.

Och allt stämmde... nästan. Jag hade lyckats snatta för 48.50 Jädrans vad pinsamt men det är väl sånt som händer.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och försöka varva ner en stund innan det är dags att göra mat.

Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 19 januari 2011 11:04

En liten stund, alldeles för mig själv har jag på förmiddagarna när tvillingarna sover middag.

På den där lilla stunden hinner man ganska mycket. Dammsuga,sätta på tvätt/diskmaskin, städa toaletten eller torka golvet.Och så blogga lite då.

Man får passa på att göra sånt som blir krångligt med två krypande,klängiga bäbisar.Dom är så nyfikna och vill vara med överallt där det händer något  


Vincent är hemma från dagis i dag också. Han ville inte gå dit och jag ser ingen anledning att tvinga dit honom. Jag har dagis 15 timmar i veckan för att de ska få träffa och leka med andra barn. Om dom inte vill tänker jag inte tvinga dom. Jag är ju ändå hemma och han kanske känner att han ville ha några timmar med mig nästan för sig själv.

Just nu är han på sitt rum och leker med bilar.Kan ju också vara skönt att få leka ensam utan storebror som retas och ska bestämma.


I dag blir det en ganska lugn dag hemma. Ska byta gardiner i köket, tvätta lite och plita ihop inköpslistan för morgondagens storhandling. Bläää  Det är så tråkigt men ganska nödvändigt.

Har lovat barnen att vi ska baka också... har inget mjöl, alltså måste vi handla. Det var min lugna dag det. Nåja, nu blir det lite lunch. Köttbullar och makaroner får det bli.

Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 18 januari 2011 13:59

Vill tacka för alla urgulliga kommentarer   KRAM till er

Av Cecilia - 18 januari 2011 10:57

Temperaturen är fortfarande över noll-strecket på termometern. Snön fortsätter att smälta och jag har massa vatten..... i tvättstugan!!

Snön är dock helt oskyldig till detta vatten, det är tvättmaskinen som har gått sönder-igen  

Den är inhandlad i Juli och den gick sönder redan tredje gången vi tvättade med den så vi fick en ny. Nu är det alltså dax igen!

Blir så trött, klarar mig inte utan tvättmaskin. Nåja, bara att ringa till reparatören och vackert vänta på att få den lagad.


Nu är det bara jag och tvillingarna hemma. De andra barnen är i skolan och på dagis. Snart är det dax att göra lunch till dom små liven. I dag blir det potatis,kokt torsk och äggsås. Vid kl 13.00 ska jag hämta Jonathan och Vincent från dagis.

Blir att leka en stund hemma för att sedan åka till "Familjens hus" kl 15.


"Familjens hus" är som öppna förskolan, man åker dit, låter ungarna leka, pratar med andra föräldrar, lagar mat... jättemysigt är det   

Och skönt att komma hemifrån en stund. Nu måste jag fortsätta. Har en diskmaskin som är hungrig , lite tvätt som ska vikas och lite lunch som ska fixas.

Hörs senare!!

Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 17 januari 2011 20:08

Måste dela med mig av denna bild.

Vår lill-katt har lagt beslag på bäbisarnas hoppgunga  Han är sååå söt!  

Av Cecilia - 17 januari 2011 12:47

Jag har 8 barn, jag har valt att ha 8 barn och INGET av mina barn var ett misstag även om inte alla var planerade just då!!!

Hade kunnat valt annorlunda och gjort saker i annan ordning, men nu gjorde jag inte det!

Den ordningen och mina barn har format mig till den jag är idag och jag trivs med mitt liv och mig själv!


MEN..... bara för att jag har valt att ha många barn så är jag en sämre mamma bara för att jag tycker det är jobbigt ibland?

Det är helt okej att gnälla över sina jobbiga barn om man har 2 men om man har 8 och någon gång tycker det är kämpigt för att dom är i trots eller bara allmänt uppkäftiga så ska man bara hålla käften!?


"Du har ju valt att ha 8 barn, klart det blir jobbigt. Det kanske du skulle ha tänkt på innan du försökte befolka världen helt ensam...."


Hmmm, man kanske valde att skaffa 2 barn också och ibland ÄR barn jobbiga. Oavsett om man har 2 eller 8!!

Jag älskar ALLA mina barn men ibland är dom jobbiga... dom svarar emot, skriker, surar, smäller i dörrar, svär. osv..

I vår familj, eller vilken annan familj som helst så händer inte det varje dag och det är inte alla barn samtidigt ,men det händer!

Om jag sa att hela mitt liv var en dans på rosor och fluffigt rosa bomulls-lull så skulle jag ljuga!

Mina barn är som alla andra, de går igenom trots och tonår men jag får inte uttala mig negativt om det ?

Om jag tycker att något av mina barn är i en jobbig period så får inte jag uttala mig om det eller be om råd?


Jag är fullt medveten om att jag inte platsar in i normen för "svensson familjen". Normen är typ 2½ barn per familj så jag avviker ganska kraftigt.

Det betyder inte att vi är mer annorlunda än andra familjer. Vi är flera och har mer tvätt och får städa oftare och har fler tider att passa men annars är vi som alla andra!

Vi äter, sover, skiter, handlar,det springer kompisar här, det tränas och görs läxor.... OCH IBLAND BLIR VI OSAMS!


Tycker det är otroligt löjligt ... varför är det okej att tycka barnen är tonåriga och uppkäftiga när man har 2 men inte när man har 8??

Barn är barn oavsett om de har 1 eller 7 syskon. De ska gå igenom samma faser i livet och som 8 barns mamma har jag lika stor rätt att gnälla ibland som er som är 2 barns förälrar!


Jag är en bra mamma och tycker jag gör ett bra jobb!

Ha det bra alla  KRAM


Av Cecilia - 16 januari 2011 22:38

Nu när det har regnat hela dagen så har den tillkörda snön förvandlats till världens bästa skridskobana... om man inte kör bil.

Då är det bara en jävla isgata.

Tuff man känner sig när man sitter bakom ratten på den bakhjulsdrivna minibussen vi har. Det är som att köra en gammal Volvo 240.

Spännande kan jag lova.   

Hade jag inte varit tvungen att åka så hade jag stannat hemma idag men jag ver ju tvungen att byta barn på stationen. Min son skulle hem till pappa och dottern kom därifrån.


Städningen blev ju så där med. Det viktigaste blev gjort men inget garderobsröj. Jag hann faktiskt laga middag också utan att vi stressade ihjäl oss till stationen.

Ris och chili-kassler, lagom snabbt och gott en söndag. Ska försöka läga mig tidigt i kväll så jag kommer upp i morgon.

Henric brukar behöva hjälp att komma upp. Finns nog ingen väckarklocka i hela världen som funkar på den grabben  


Så nu blir det en kanna kvällskaffe och vika lite mera tvätt, sen sooova!

Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 16 januari 2011 12:59

Det regnar... hade tänkt att kasta ut barnen i snön så jag fick röja men det spöregnar!

Har varit full fart här hela morgonen med en helt vansinnig ljudnivå. Redan 10.30 så kände jag att jag ville slänga ut dom så jag fick röja lite här inne.

Och så regnar det!! Nu är dom utplacerade vid Tv-spelen i stället. Är på sånt där galet städ humör och vill röja överallt samtidigt men vet inte vart jag ska börja    

Känner jag mig själv rätt så blir det väl ingenting gjort bara för det.


Jag har massor av bäbisgrejer som ska sorteras och säljas. Nu ska det bort för det blir ju inga fler bäbisar här.

Har jättesvårt att slita mig från sånt men det finns ju ingen anledning att spara på det. Det tar bara massa plats som jag behöver till annat.

En del grejer har jag gett bort men det finns en hel del kvar.


Måste skaffa kartonger så jag kan ordna det i veckan. Får väl börja med att dammsuga och torka av golven.... så fort tvillingarna har somnat.

Det går inte att dammsuga när dom är med.

Eller går gör det ju men det tar lite längre tid. Dom hänger som två trasor på dammsugaren. Det är jättekul att stå så utblåset fläktar i ansiktet  


Torka golvet funkar inte heller något bra när dom är med. Dom vill gärna kika vad som är i hinken och när båda reser sig upp mot samma sida av hinken, ja då välter den. Vi har provat och jag kan lova att även om man bara har en ½ hink med vatten så är det som 200 liter när det kommer ut på golvet! Tar en evighet att torka upp det.

Nej, ska väl ta och lägga dom små busarna då så man kan börja. Måste hinna göra middag innan Oliver ska med tåget också. Helgerna han är här går galet fort!

Ses!!

Ha det bra alla   KRAM

Presentation

Körkort

Fråga mig

12 besvarade frågor

Shopping

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2011 >>>

Tidigare år

Resor & Hotell

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Telefoni & Bredband

Kategorier

Bank & Försäkring

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tv & Musik

Skriv gärna en rad här

Räknare


Ovido - Quiz & Flashcards