Alla inlägg under mars 2011

Av Cecilia - 21 mars 2011 16:10

Helt utan framgång. Jag är trött och helt tom på energi... vet inte vart jag ska fylla på batterierna. Prova plugga in i vägguttaget kanske,eller också inte 

Behöver massor av sol men den "lyser" med sin frånvaro i dag. Det blåser halv storm ute och är svinkallt. Trots 5 plusgrader så är det så kallt så man skakar när man går ut.


I går bakade vi äppelpaj. Det var sååå gott. Det blev en utan kanel eftersom Vincent den lilla busungen passade på att hälla ut kanelen i slasken när jag var på toaletten. Det blev gott ändå. Grannarna var över och smakade också.


Just nu är det tyst och lugnt här. Tvillingarna sover och Jonathan,Vincent och Mattias sitter på övervåningen med sin pappa och kollar på TV.Efter gårdagens utelek så är overaller och vantar i tvätten. De såg ut som blöta lergubbar när de kom in .Alla regnkläder är på dagis... ganska blött blev det  


I morgon blir min älskade Oliver tonåring  En stor dag. Det var ju inte länge sedan han var liten ju... men uppenbarligen var det 13 år sedan! Hjälp,vart tar tiden vägen??

Vet inte om jag sagt det men han blev  antagen till fotbolls-klass!Han fick provspela och ville jättegärna bli antagen och så blev han det! Så roligt för honom!!

Nu ska jag slänga ihop lite käk till alla,börjar bli hungrigt här.


Ha det bra alla KRAM 

Av Cecilia - 20 mars 2011 07:47

Hoppas ni har sovit gott! Jag somnade jätte tidigt i går och har faktiskt sovit helt okej trots fullmånen. Brukar ha jättesvårt att sova när det är fullmåne, vet inte varför men så är det. Någon varulvs-gen jag har kanske   


Och det blev grillning  här igår!! Sååååå gott!

Kol grillad kyckling filé, pommes,tzatziki,mango chutney sås, ajvar och sallad. Mmmmm.... Det är gott att ha flera olika såser till maten,byter man sås så byter man ju smak på maten...blir ju flera olika då nästan.


Jag var ganska rastlös i går och på förmiddagen fick jag en brilljant idé! Fick för mig att packa in barn och packning för ett dygn och åka och hälsa på en kompis som bor 25 mil bort. Tänkte det kunde vara kul att bara ringa henne när man var i närheten sen och be henne sätta på kaffet...

Sagt och gjort, jag fixade fram en resesäng till tvillingarna som jag fick låna och började snurra runt efter kläder här.

Tog mig en kopp kaffe,funderade en stund,tog mitt förnuft till fånga..... och ringde kompisen.

Vilken tur att jag gjorde det!!! Dom skulle ju inte alls vara hemma! Hade ju varit stiligt att åka så långt med bilen full av tjatiga ungar och så bara ha fått vända när man kommit fram.

Man kanske ska planera längre resor bättre  


I dag vet jag inte riktigt vad vi ska göra ,kanske blir det  att baka något smaskigt. Vi brukar ju göra det på lördagar och ha som efterrätt men i går var alla så mätta så det hade inte gått ner.


Till att börja med så blir det i alla fall morgonkaffe och frukost till barnen! Ha en kanonfin dag,det ska!


Ha det bra alla  KRAM

 

Av Cecilia - 19 mars 2011 08:11

Blääää.... Fick börja morgonen med att bära ena tvillingen ner i duschen,skura sängen och stoppa in alla sängkläderna i tvättmaskinen.

Han hade bajsat och tagit av sig blöjan,sen hade han utforskat vad det var för något.Det luktade inte tårta i sovrummet direkt och var ingen höjdare att vakna till men det är sånt som händer.Hoppas det var en engångsföreteelse bara.


Nu ska morgonkaffet avnjutas och barnen ska få frukost sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Måste bli en vända till affären för att köpa grillkol och marinad i alla fall.Solen skiner så det får vara snö och snusk ute.Har vi sagt att vi ska grilla så grillar vi väl  


Jag skulle behöva åka och köpa en ny datakabel till min kamera. Kan inte lägga in foton på datorn vilket är VÄLDIGT irriterande. Jag är lite gammalmodig och föredrar att skicka i väg mina bilder på framkallning. Tycker om att sitta och bläddra i fotoalbum.Blir inte alls samma känsla att se ett bildspel på datorn eller TV:n.

Det är mysigt tycker jag, att sitta och titta och prata om vad man gjorde när fotot togs.Småbarnen älskar det. Dom kommer ihåg så mycket mer detaljer runt fotot än vad en annan gör. Blir lite som att läsa saga  


Nu ska jag dricka det där morgonkaffet som jag skröt om och ge barnen något att äta. Hoppas ni alla där ute kommer få en bra dag, det tänker jag ha!!


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 19 mars 2011 00:38

Slarvigt har det blivit med skrivandet här ett par dagar nu. Jag har inte orkat och haft tid.Ganska mycket har det varit så då fick bloggen min hamna i kläm   

Har kollat på film i kväll med K. Vi såg Case 39... den var väl rätt okej. Lagom slött att glo på film och äta chips en fredagskväll.


I morse,eller på förmiddagen var ungarna och jag till affären och handlade. Behövdes påfyllning lite överallt. Sen är det ju som vanligt.När man kommer hem så kommer man på 100 saker som man glömt att skriva upp så det blir nog en sväng i morgon också.


Grillplanerna får vi se hur det blir med.Natten som var bjussade på 20 cm nysnö....det känns så där faktiskt  

Nu ska jag borsta gaddarna och gå upp och se om jag kan knuffa till mig en plats i MIN säng. Ligger massa barn där och snarkar.


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 16 mars 2011 13:24



I dag har dagen varit som vanligt. Barnen har varit på dagis och jag skulle ha varit hos läkaren i morse....trodde jag. Hade blandat ihop datum och missade tydligen läkartiden med 2 dagar. KLANTARSEL!!!

I dag skulle jag var på arbetsförmedlingen men dom ringde och sa att min handläggare var sjuk så det blev ingenting med det heller.


Längtar massor till helgen nu och hoppas på fint väder eftersom jag och ungarna har bestämt att vi ska ha grillpremiär. Det är så mysigt när man får tända grillen och laga mat ute första gången. Smakar extra gott  

Så fort snön är borta ska vi städa altanen och snygga till i trädgården. När det blir varmare ska här planteras ett gäng nya jordgubbsplantor också! GOTT!!!


Jag har lyckats gått ner 4 kilo också! Det är jag lite nöjd med,bara resten kvar   Nu blir det kaffe och dammsugning här.

Vad ska ni andra göra i dag??


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 15 mars 2011 10:31

Nu börjar det rulla på som vanligt här igen efter alla sjukdomar. I dag är barnen på dagis och jag är hemma med de små. Får se om det kanske även blir familjens hus på eftermiddagen.... kanske,har lite annat att göra också så det får vara ett frågetecken där så länge.


Det är fint väder i dag också. Sol och än så länge inga stöddiga plusgrader men det hoppas jag att det hinner att bli   En långpromenad känns också som om det skulle behövas. Skulle även behöva en bil med drag så jag kan köra iväg massa saker till tippen.Fattar inte vart allt bröte kommer ifrån men det finns där! Allt ska bort! Har massa saker som skulle kunna gå att sälja också,garageloppis kanske?

Nåja, får invänta lite värme och mindre snö först.


Kewin och Dexter har dragit ner en plastlåda som vi hade planterat frön i. Jord på hela vardagsrumsgolvet... Bara att dammsuga.

Nu ska jag göra mig en kanna kaffe och plocka undan lite till att börja med!


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 13 mars 2011 21:00

Ännu en helg som har sprungit förbi.Dessa helger när Oliver är här går så otroligt fort. Hinner knappt hämta honom på stationen förrän det är dags att skjutsa dit honom igen för hemfärd.


Igår kväll spelade vi sällskaps spel och fikade.Jättemysigt var det.Kul att göra något annat än att kolla på TV eller spela TV-spel. Henric hade sin tjej och en kompis här så det var jag och en hel armé med ungar.

Första helgen på länge som jag hade ALLA barnen hemma samtidigt. MYSIGT!!!  


Gjorde lasagne tillmiddag i dag,det är gott och går snabbt att göra när man är många.Och alla barnen tycker om det.

Vädret är fortsatt milt och det är kanon. Snart är snönborta från vägen här utanför och då går det ju att ta sig frammed vagnen. Den är jättetung att köra i slasket. Små hjul och tvillingvagn...


Nu blir det att glo på TV en stund.... om jag inte somnar i stället,det är inte helt omöjligt  ganska trött faktiskt.

Så god natt och sov så gott folket så ses vi i morgon!


Ha det bra alla  KRAM

Av Cecilia - 12 mars 2011 13:04

Jag är hur slö  som helst i dag. Har ingen lust att göra någonting samtidigt som jag känner för att vända upp och ner på hela huset och vårstäda.

Men vårstädningen får nog vänta tills det blir lite varmare ute. Vad känns bättre än att kunna ställa upp alla dörrar och vädra igenom?

Gör man det nu så får man köldskador   


Vet inte riktigt vad jag har gjort men någon är uppenbarligen svintjurig på mig... kul nästan jämt. Orkar inte bråka och tjafsa så det får väl vara så då  

Snön fortsätter ju att smälta i alla fall och det är BRA!!

Jonathan och Vincent är ute en stund och jag ska försöka att få Kewin och Dexter att sova en stund.

Behöver lite lugn och ro så jag kan bädda och plocka i diskmaskinen och andra spännande saker.


Kanske man skulle köra premiärgrillningen nästa helg!? Blir det fint väder så får det nog bli så. Det är så gott med grillat och  i år har vi faktiskt inte lagat mat på grillen på hela vintern och det brukar vi faktiskt göra.

Grillade kyckling filéer med klyftpotatis med tzatziki och mango chutney sås är en klar favorit.Tröttnar aldrig på det.

En stor skål sallad till det och något gott att dricka. Helt klart smakar det ännu bättre en varm sommarkvällnär man kan sitta ute och avnjuta maten.

Nej nu blir det till att lyfta pårumpan och göra något vettigt.


Ha det bra alla  KRAM

Presentation

Körkort

Fråga mig

12 besvarade frågor

Shopping

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Resor & Hotell

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Telefoni & Bredband

Kategorier

Bank & Försäkring

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tv & Musik

Skriv gärna en rad här

Räknare


Ovido - Quiz & Flashcards