Alla inlägg under april 2012

Av Cecilia - 11 april 2012 09:44

packa och flytta. Hur kul skulle inte det vara då? Eller kul och kul är det väl inte att flytta men när man är färdig så är det ju kul.

JA,jag har knarkat husannonser på internet igen  Det är avkopplande men ibland så hittar man verkligen DET och det har jag ju gjort nu.I norrland.... jättefint och väldigt långt bort. 88 mil bort härifrån närmare bestämmt. Lite långt från Maths barn som bor här och från Oliver som bor i Uppsala. 

Tågresorna skulle ta ca 12 timmar enkel resa för barnen att ta sig till oss.. Det blir ju inget bra  men det är kul att titta och drömma.


Har lämnat de fyra minsta hulliganerna på dagis och varit på  utvecklingssamtal med Mattias. Han sköter sig galant i skolan och är duktig i alla ämnen. Skönt   Nu blir det att greja lite här hemma innan vildarna ska hämtas igen.


Ha det bra alla KRAM



Av Cecilia - 10 april 2012 12:02

I dag är en sån där dag som jag inte kan få upp värmen på något sätt. Händerna är som isbitar och det kryper kalla kårar efter ryggraden.


Jag har vart hos sjukgymnasten för att få lite tips och råd om bra träning och saker som jag ska undvika för att inte få ondare och översträcka mina leder.....jag måste ändra på typ alla mina vardagliga saker som jag gör. När jag tar,lyfter och sträcker mig efter saker så översträcker jag i armbågen. När jag står och lutar/sträcker mig så översträcker jag i ryggen osv. Hur ska jag kunna ändra på det??

Allt jag är van att göra måste ändras på. Hur jag sitter, står, tar saker, klär barnen m.m, m.m

Ja ja, allt går väl om man vill och ger sig faan på det.


Kaffe och cigaretter skulle jag dra ner på också. Ciggen är jag med på för det hade jag tänkt att göra ett ärligt försök med efter sommaren men kaffet!!? Hur ska jag klara mig på bara 3 koppar kaffe om dagen?? Det var inte farligt att dricka mycket kaffe men det är ju ganska vätskedrivande vilket gör att jag måste upp och pinka på nätterna. (det kanske inte alls är kaffets fel,det vet jag ju inte)sen blev jag så fullpumpad med koffein och då skulle man tydligen ha svårt att nå den viktiga REM sömnen eller djup sömnen.

Det var under den sömnen som kroppen reparerar sig själv så den var viktig att få. Varje dag lär man sig något nytt  

Får helt enkelt träna på att dra ner på kaffe konsumtionen och se om jag sover bättre. Tveksamt men värt ett försök. Några enkla övningar att greja med till nästa träff den 24:e också.


Ute spöregnar det så det blir en dag inomhus i dag. Vet inte vad jag ska hitta på men behöver tvätta sängkläder och det lär väl ta några timmar i alla fall, sen får vi se vad som händer.

Nu ska jag krypa ner under en filt en liten stund och försöka få upp värmen innan barnen ska hämtas på dagis.


Ha det bra alla KRAM


Av Cecilia - 8 april 2012 14:51

Efter en hektisk helg sätter jag mig här och vilar en stund. Det har varit fullt ös med gubbar och gummor,godis i omänskliga mängder,bus,tv-spel  och filmkvällar.

En härlig blandning som även gör att man blir lite trött i huvudet. Nästan alla barnen har varit hemma i helgen.Alla mina har varit här plus dotterns pojkvän och så har tre av Maths barn varit här så totalt 12 stycken plus eller minus några beroende på hur många som varit ute eller hur många kompisar som har varit inne.


I går tog Maths med sig sex av de mindre barnen till lekparken/fotbollsplanen så jag hann städa av golven. Det var som en sandlåda i hallen efter kläder och skor. Efter tio minuter så var sandlådan innanför dörren omkring sparkad på hela nedervåningen och det var sand precis överallt.  


Vi har inte ätit någon traditionell påskmat. Det brukar inte vi göra... har nog aldrig gjort det. Ska jag vara helt ärlig så kokade vi inte ens ägg till frukosten på påskafton. Det kan man ju tycka att man borde ha gjort men det glömmde jag faktiskt helt bort. Nåja,det viktigaste är väl att de fick gå påskakärringar och äta massa godis tills de nästan kräktes.


Nej nu ska jag vila lite från datorn också och vänta in mannen som har lämnat tillbaka sina barn till sin mamma.

Ha det bra alla KRAM

Av Cecilia - 5 april 2012 08:44

-Det här är äckligt!!

Vad är äckligt undrar jag.

-Kanten!

Kanten på smörgåsen är äcklig,bara så ni vet. JAG förstår inte alls varför den skulle vara äckligare än resten av smörgåsen men så är det tydligen. Det är ju inte bara de små barnen utan även min 16 åriga dotter som tar bort kanten. Löjligt , det är ju bröd det också!! Samma bröd !? Ät något annat då om det inte passar!

Och så mjölken....hur hamnar den på bordet varenda frukost?? 1 dl mjölk är ju inte så mycket men när det hamnar på bordet och golvet är det som att torka upp en liter! Och när man spiller en hel liter..... ja då vill mamman börja dagen med en veckas semester.


Fint väder i dag också men fortfarande kallt. Bara 2.5 grader ute. Nåja, solen skiner man får vara glad för det  Sista arbetsdagen före långhelgen för Maths. SKÖNT!! 2 extra dagar ihop   I eftermidag kommer mamma och mormor för att gratulera Oliver som fyllde för ett tag sedan och fika lite.


Dottern ska till Milano på klassresa. Kom på nu att det bara är 2 veckor kvar tills dom åker. 2 veckor går ju jättefort! Tänk om en annan hade fått åka iväg så där. Våran klass var till Idre fjäll när vi slutade 9:an. Och det var ju jättekul när det inte ens fanns någon snö  Nej en resa till Italien blir säkert en upplevelse och ett minne för livet.

Nu ska jag plocka ur min diskmaskin och fylla den med frukostdisk.


Ha det bra alla KRAM

Av Cecilia - 4 april 2012 10:49

Har precis delat en kanna kaffe med en kompis. Nu tänkte jag att jag ska greja lite och sedan vila en stund. Har pratat med dagis och barnen får stanna till 16.30 i dag.

Jag hostar och har ont så jag behöver slippa jaga en stund känner jag.


Fortfarande för kallt ute för att det ska falla mig i smaken. Bara 5 grader vilket jag tycker är 20 för lite.Men det kommer ju... bara att vänta. Jonathan och Vincent vill baka så hjälpa dem att göra en sockerkaka kanske. Skulle behöva handla också men har ingen bil hemma så det får vänta tills senare.


Påsk i helgen Barnen ska gå påsk-kärring, det ska finnas asmycket godis,påskägg och god mat. Det ska göras teckningar och pyntas, städas och fixas... ohhh vad mycket jag fick att göra helt plötsligt! Ja ja, det löser sig. Nu ska jag i alla fall lägga mig ner en stund och vänta och hoppas på att alvedonen gör sitt jobb.


Ha det bra alla KRAM



Av Cecilia - 3 april 2012 09:43

Sitter här och njuter av mitt morgonkaffe. Tvillingarna är lämnade på dagis och de andra barnen är hemma eftersom de har påsklov. De sitter i soffan och slötittar på TV medans jag sitter här och bara njuter av lugnet och kaffet.

Jag fryser väldans fortfarande efter promenaden till dagis men snart ska jag försöka få upp värmen med lite tvättande och plockande.

Har fruktansvärt ont i axlarna i dag men jag vägrar låta sjukdomen bestämma över mitt liv! Den kommer alltid vara en del av mitt liv men kommer aldrig få ta över det!


Igår fick jag present av min älskade. Ett ljus med Texten :


JAG ÄLSKAR DIG

Jag känner mig trygg och säker i närheten av dig,med tanke på,att jag vet hur mycket du älskar mig.

Den här värmen är något jag vill ge dig därför att du är ljuset i mitt liv.

En sak är säker,min passionerade eld för dig kommer aldrig att slockna.


Han är så gullig och det är helt klart de små sakerna som gör det. Det behöver inte ens vara saker. Det räcker med soffmys eller en kram men naturligtvis blir man glad när man får presenter  

Där är jag nog lik de flesta andra kvinnor. Man känner sig ju lite speciell då.

Jag får lov att säga att Maths är bra på det där.Han får mig att känna mig viktig och speciell utan att det känns som om han försöker köpa mig. Jag tycker om det enkla,vilket han helt klart har snappat upp. Skulle jag få smycken för flera tusen skulle jag bara få ångest. En blomma någon gång,en chokladbit eller som nu ett ljus är alldeles lagom saker för att få mig att känna mig uppskattad och älskad  


Nu är kaffet slut och jag ska försöka få lite saker gjort här. Får se hur långt energin räcker till.


Ha det bra alla KRAM

Av Cecilia - 2 april 2012 12:00

Tycker det känns som om vi bara kännt varandra några veckor... men ändå hela livet    Låter det dumt? Kanske men det är så det känns. Han gör mig lycklig och lugn i själen. Han finns alltid där när man behöver honom i både medgång och motgång. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och i dag är det 6 månader sedan vi bytte ringar   Jag väntar med spänning på att få åldras tillsammans med denna man som verkligen gör mig lycklig på riktigt!!

ÄLSKAR DIG MATHS!!      


Vad händer annars i dag då?

Har inte riktigt bestämt det än. På förmiddagen var min pappa och lillebror här och fikade. Vi lånade brorsans hund en stund bara för att vi kunde och för att vi saknade henne. Barnen blev glada att träffa henne igen och just nu ligger dom i en stor hög i soffan och tittar på barnkanalen.

Stackars Jonathan har haft jätteont i sitt öra i natt. Det verkar vara lite bättre nu efter massa (enligt ordination) nässpray och alvedonen han fick i natt. Hoppas det går tillbaka.


Antar att jag måste försöka städa av lite här efter helgen. Helt otroligt vad dammigt det blir bara för att man är många   Vad kommer allt damm ifrån?? Dammtussar stora som kattungar!?Bäst att städa bort dem innan de får huggtänder och anfaller. Lite mat ska vi väl fixa till också. Korvstroganoff låter som ett bra alternativ i dag och barnen verkar inte protestera så då får det nog bli det.

Så, då var väl dagen i det närmaste uppbokad. Lite tvätt hinner jag nog med också. Bäst att sätta fart 


Ha det bra alla KRAM 



Av Cecilia - 1 april 2012 08:44

Har precis matat barnen med frukost så nu leker dom och spelar TV-spel en stund. Jag passar på att skriva några rader här och dricka mitt morgonkaffe.

Om någon timme ska vi iväg på barndop och efter det ska Maths iväg med sin son på hockey match i Eskiltuna. Det blir sent där för samlingen var 16.00 här och så tar det dryga timmen att åka.

Igår var vi iväg och handlade dop present. Jättesvårt att hitta på något tycker jag. Det brukar alltid bli så att det blir en uppsjö av spargrisar och fotoalbum... Så det köpte faktiskt inte vi.

Vi gick till lekpaken och fotbollsplanen en stund i går efter vi hade grillat. Ser ut som en hel dagisavdelning när vi kommer eftersom många av barnen är i samma ålder.

De 6 minsta är mellan 2 och 7 år så det tar en evighet att hjälpa alla på med skor,mössor och vantar innan man kommer iväg. Ännu en bra anledning att längta efter sommaren. Tänk att bara öppna altandörren efter frukosten och låta dem springa ut i bara t-shirt. Gud så skönt   


Nu ska jag plocka undan lite disk och försöka dammsuga av innan vi ska göra oss iordning och åka till kyrkan.


Ha det bra alla KRAM

Presentation

Körkort

Fråga mig

12 besvarade frågor

Shopping

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Resor & Hotell

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Telefoni & Bredband

Kategorier

Bank & Försäkring

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Tv & Musik

Skriv gärna en rad här

Räknare


Ovido - Quiz & Flashcards